Personligt lidande

Lady Dahmer skriver om det här med personligt lidande och hur utvecklande det ändå kan vara för den egna själen, man lär sig om sina styrkor och svagheter, man lär sig om sina och andra människors begränsningar. Har man tur så lägger man tillochmed om sitt liv och sina prioriterinar och styr sitt liv in på en positivare bana.

Visst har hon rätt, men jag kom och tänka på en sak. Nog har jag lärt mig en hel del om livet och mig själv genom de människor som lyckats såra mig, kanske mest efter exet innan Henrik, men det var först när jag träffade Henrik som lärdomen sjönk in - "Jaha, är det SÅ HÄR ett meningsfullt förhållande med en annan människa ter sig?!" Först i jämförelse med det liv jag lever nu ser jag bristerna med hur jag levde förut.

Dessutom har Henrik rent handfast hjälpt mig att förstå saker om mig själv och tidigare förbindelser dels genom att bara vara honom, men också genom övertygelsen att vissa människor ska man bara lägga bakom sig, undvika att ge uppmärksamhet och strunta i eftersom "folk inte är bevve" (som Henrik brukar säga).

Det kanske kan låta lite hårt att undvika och strunta i andra människor, men man får komma ihåg att det bara handlar om sådana som man känner har en negativ inverkan på sitt välmånde, ni vet vilka de är - de där som bara suger energi ur en och får en att tvivla på de mest fundamentala och självklara sakerna.

Så jag kan, men andra ord, visserligen välja att tacka de människor jag lagt bakom mig, men det strider mot den filosofi jag försöker leva efter. Jag är dessutom osäker på om deras "prestation" är värd att tacka för. Nej, mycket hellre väljer jag att tacka Henrik för den otoligt goda person han är, för det stöd han ger mig och för insikten om hur man verkligt meningsfullt delar sitt liv med en annan person, utan att skada och såra varann, samtidigt som man ger näring åt kärleken och åt varann.

Tack Henrik för att du är du!

Åsikter och tankar från mina trevliga läsare;
Postat av: Linda

vad fint skrivet.. :)

men vad betuder "bevve?"

2010-01-26 @ 15:51:58
Postat av: Anaiah

Slang på 'begåvade'. Jättefult ord, men meningen är skön att säga när saker (folk) går emot en!

2010-01-26 @ 17:21:49
URL: http://anaiah.blogg.se/
Postat av: lady dahmer

jag tror absolut det kan vara både förlösande och nyttigt att tacka sina plågoandar.Inte för att DE förtjänar det, utan för att DU förtjänar att se på saken med nya ögon. För att DU förtjänar att försonas med det förflutna. För att DU förtjänar att se det positiva även i något jobbigt.

2010-01-26 @ 21:15:31
Postat av: Anaiah

Natta, jag tror det handlar om två vägar till samma resultat. Jag ser saken med nya ögon, genom det väldigt värdefulla liv jag lever nu, men jag vet inte om jag VILL tacka för något som andra utsatt mig för av okunskap eller ren illvilja.Jag ser inte att just den metoden kommer ge MIG något, men alla har vi olika sätt att bearbeta och bli tillfreds med vårt bekymmersamma förflutna och bara föra att just den vägen inte är något för mig förminskar jag definitivt inte dess effektivitet för dig eller andra människor.Hur vi kommer förbi våra inneboende demoner är lika individuellt som demonerna i sig :-)

2010-01-27 @ 03:00:43
URL: http://anaiah.blogg.se/Innan du kommenterar --- glöm inte att prenumerera på min blogg! Klicka på ikonen!Follow Wicked Bitchings


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0